Årets Leksak 2015 – Minions Talking Kevin

Branschexperterna bedömde hösten 2015 att denna leksaken skulle bli det årets hetaste leksak. Minions Talkning Kevin utsågs nämligen till Årets Leksak vid Lek- & Babybranschens branschdagar.

Talking Kevin är en interaktiv figur från filmen Minioner som hade premiär på bio sommaren 2015, vilken många hade sett fram emot.
Och Minions bedömdes då att bli en av årets hetaste licenser.
Sätt hans interaktiva banan (!) nära hans mun för att höra honom göra ljud och säga roliga fraser från filmen. Hans ögon öppnas och stängs för att titta runt när du rör hans huvud.

Juryn som det året bestod av Alexandra Synnemark, inköpare på Lekmer, Marcus Andersson från varurådet för Lekiakedjan samt Annika Jagelid, inköpare på Stor & Liten, skrev upp denna leksak på sin egen önskelista till jul samma år och menade att de kommer vara i gott sällskap.

Så här motiverar de vinnaren:
De gula bananälskande Minionerna är tillbaka i en egen film och juryn räknar med att hela året kommer att domineras av gula produkter av alla de slag. Talking Kevin är en kul interaktiv figur som ger dig känslan av att ha en egen Minion hemma. Figuren rör sig och upprepar många av de typiska Minionen-uttrycken från filmen. Minions kommer att tilltala en bred målgrupp, då den attraherar både pojkar och flickor, samt att den spänner över ett brett åldersspann.

Övriga leksaker som nominerades till Årets Leksak var Frozen Action Elsa och I-Que, båda från leverantören Norstar.

Kriterierna för att över huvud taget komma i fråga för att bli Årets Leksak är produkten ska uppfylla de krav och normer som finns på säkerhet och tillverkning. Den ska vara av god kvalitet samt ha ett högt lekvärde och gärna kunna utvecklas att eller kombineras med andra leksaker. Vidare så får den gärna vara en nyhet. Eller ha skapat ett nyväckt intresse.

Juryn, vars medlemmar har stor branscherfarenhet, besöker leksaksmässor runt om i världen i början av året och bildar sig en uppfattning om vad som kommer att bli populärt under året. De flesta av produkterna som deltar i tävlingen finns inte ute i handeln ännu utan dyker upp under hösten.

källa: Lek & Babybranschen

Lämna en kommentar